Ga naar de inhoud

Omgevingsplan

Hoe stel je een omgevingsplan op? 
Eerst zullen enkele keuzes gemaakt moeten worden, alvorens echt aan de slag te kunnen. Wij hebben een plan van aanpak ontwikkeld waarbij we op een eenvoudige wijze samen met u de stappen doorlopen en u helpen bij het maken van de keuzes. Daarna is het vooral ‘gewoon’ starten. Hierbij passen we ons motto toe: ‘begin klein, denk groot’. Het is namelijk onmogelijk om alles in één keer te overzien en mee te nemen in het omgevingsplan. Begin bij één regeling en vul dit stapsgewijs aan. 

Wij helpen u graag bij het opstellen van de regelingen en lichten de keuzemogelijkheden toe. Wij doen dit in de software GISkit, zodat we u ook de annoteerstrategieën kunnen tonen. 

De Pilot Smokkelhoek is één van de projecten waarbij we een omgevingsplan opstellen. Hieronder vindt u meer informatie over dit project. Kijk voor andere referenties en producten op de overzichtspagina Omgevingswet

Lees hier meer over onze werkzaamheden op het gebied van de Omgevingswet in de gemeente Reimerswaal en over onze activiteiten binnen het Kennislab.

pILOT SMOKKELHOEk

Gemeente Kapelle, 2021-2023

Omgevingsplan
Samen met de gemeente Kapelle werken we aan het opstellen van een omgevingsplan voor het bedrijventerrein Smokkelhoek. Het onderdeel geluid staat hierbij centraal omdat het op dit moment een geluidgezoneerd bedrijventerrein is. Voor de gemeente is dit een eerste pilot-project om concreet met de Omgevingswet aan de slag te gaan en te onderzoeken welke mogelijkheden de Omgevingswet biedt ten aanzien van geluidsaspecten. Ook de bestaande bouw- en gebruiksmogelijkheden worden vertaald naar dit omgevingsplan.

GIS-systeem
Ter ondersteuning van dit planproces maakten we vanuit ons GIS-systeem een storymap. Met de storymap wordt het verhaal verteld van het proces: waarom komt er een omgevingsplan, wat zijn de moeilijkheden, op welke manier kan er gereageerd worden, wat is de planning etc. Via een storymap kan er ook gereageerd worden op plannen (bijvoorbeeld via een vragenlijst) en kaarten kunnen op een gebruiksvriendelijke manier ontsloten. Deze storymap is ondersteunend aan de communicatie en participatie tijdens het planproces, zowel intern als extern.

Lees meer informatie over de Storymap in ons eerder gepubliceerde blog: Participatietool Online Storymap

Interesse of vragen over de Omgevingswet en onze producten?

Neem dan contact met ons op via +31 (0)113 40 50 51 of mail naar info@juust.nl