Ga naar de inhoud

Participatie

Het succes van een plan en de uitvoering daarvan is in grote mate afhankelijk van het betrekken van de stakeholders en het goed luisteren naar hun wensen, ideeën en aandachtspunten. Dit betekent niet dat participatie altijd garant staat voor draagvlak, maar het zorgt zeker voor meer draagvlak en begrip. Elke situatie is anders en wijkt net even af van andere en daarmee is participatie altijd maatwerk.

Bij Juust zoeken we graag de samenwerking op! We zijn veelvuldig betrokken bij projecten waarin participatie een grote rol speelt. Dit betreft onder andere planologische procedures, de voorbereiding op de Omgevingswet, civieltechnische projecten en het opstellen van beleid en visies. Mooie voorbeelden hiervan zijn het GVVP voor de gemeente Terneuzen en de herinrichting van de Bloemenbuurt in de gemeente Vlissingen. We ontwikkelden ook een participatietool, namelijk de online storymap.

We denken graag met u mee bij vraagstukken die bij u leven. We kunnen in overleg met u een aanpak bepalen die écht aansluit op de betrokkenen en de situatie. We hebben daarbij voldoende oog voor het vooraf vastleggen van de doelen en uitgangspunten. De inbreng die we ophalen weten we om te zetten naar een goede vertaling die bijdraagt aan het succes van een project.

 

Meer weten over participatie? Neem dan contact met ons op, of volg de laatste ontwikkelingen via onze socialmediakanalen.

Email: info@juust.nl 

Telefoon: +31 (0)113 40 50 51