Ga naar de inhoud

TAM-IMRO Omgevingsplan

U wilt een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk maken, maar u beschikt nog niet over alle mogelijkheden om een omgevingsplan op te stellen? U heeft een bestemmingsplan opgesteld voor een ontwikkeling, maar het lukt niet om het ontwerp hiervan voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet ter inzage te leggen? 

Het TAM-IMRO omgevingsplan biedt hiervoor een uitkomst. Door gebruik te maken van de huidige RO standaarden (IMRO2012) kan het plan via ruimtelijkeplannen.nl alsnog gepubliceerd worden in het DSO. Het TAM-IMRO omgevingsplan moet inhoudelijk wel voldoen aan de Omgevingswet. 

TAM-IMRO OMGEVINSPLAN SCHOUWEN-DUIVELAND

Gemeente Schouwen-Duiveland, 2023

De gemeente Schouwen-Duiveland verwacht na inwerkingtreding van de Omgevingswet de eerste wijzigingsplannen mogelijk te maken met een TAM-IMRO omgevingsplan. 

In voorbereiding hierop hebben we werksessies verzorgd om gezamenlijk te komen tot een TAM-IMRO omgevingsplan. De werksessies werden gehouden met een werkgroep. Hierbij zijn we samen aan de slag gegaan met het opstellen van het TAM-IMRO omgevingsplan. We zijn uitgegaan van het omzetten van een (deel van een) bestemmingsplan met beperkte aanpassingen; de zogenaamde ‘basisvariant’. Ook keken we naar de wettelijke eisen van de Omgevingswet en toetsten we aan de inhoudelijke onderdelen (bijvoorbeeld de milieuaspecten).

Interesse of vragen over de Omgevingswet en onze producten?

Neem dan contact met ons op via +31 (0)113 40 50 51 of mail naar info@juust.nl