Shunter B.V.
Waalhaven Rotterdam
2016-2018

Herstel rolbrug

Project herstel spoorstaven

Shunter B.V. is in Nederland marktleider in de uitvoering van planmatig onderhoud, herstel en revisie aan goederenlocomotieven en goederenwagons, zowel in de eigen werkplaats als op locatie. Het bedrijf gebruikt op haar locatie te Rotterdam een rolbrug om locomotieven van het verbindingsspoor op hun terreinsporen te krijgen.

In de loop van de jaren begonnen de spoorstaven waarover deze brug rijdt te verzakken. De rolbrug is de ruggengraat van het proces bij deze werkplaats van Shunter B.V. De tijd waarin deze niet gebruikt kon worden diende tot een minimum beperkt te worden.

Aan Juust werd opdracht verleend onderzoek te doen naar het beste type ondersabeling voor deze toepassing en vervolgens het werk in de markt uit te zetten.

Wij adviseerden het product Corkelast van de firma Edilon Sedra te gebruiken. Dit product kent een langere levensduur en een zeer korte uithardingstijd. Daarmee is afgestapt van de traditionele mortel ondersabeling.

Voor Edilon Sedra stelden wij een gedetailleerde werkomschrijving op, zodat het werk efficiënt en effectief werd uitgevoerd en Shunter weinig tijdverlies leed.

Buro cinq